Opening schooljaar

Beste allemaal,

We hopen dat u en jullie erg genoten heeft van de vakantie en dat alle kinderen er weer veel zin in hebben. De afgelopen dagen zijn alle juffen en meneren druk bezig geweest om de school helemaal klaar te krijgen om jullie in je nieuwe groep te ontvangen. En niet alleen de leerkrachten!

Rond de school was en is er veel werk in uitvoering: Wellicht hebben jullie wel gezien dat de afgelopen twee weken flink werk werd verzet door de mensen van W&M. De binnentuin is namelijk flink veranderd. Van een stenen plein hebben we een mooie binnentuin gemaakt, waar we de komende jaren veel plezier van zullen hebben. Helaas was er verkeerd zand geleverd voor de zandbak, waardoor we op dit moment een lege zandbak hebben. Het goede speelzand hopen we deze week geleverd te krijgen.

Verder is de bieb verplaatst. Op de plaats waar de bieb de laatste jaren zat, komt nu groep 3. Alle boeken en kasten zijn eruit en (voorlopig!) opgeslagen in het technieklokaal. Daardoor is het technieklokaal op dit moment niet te betreden voor leerlingen. Er komt een nieuwe bieb, beter nog: een nieuw documentatiecentrum, die we zullen inrichten in het extra lokaal, naast groep 5/6. Alle spullen voor de nieuwe bieb staan voorlopig in het lokaal tegenover het kantoor van meneer Sjoerd. Ook dat lokaal is op dit moment nog even niet voor leerlingen, totdat de nieuwe bieb ingericht is.

Maar natuurlijk zijn we helemaal klaar om alle kinderen te ontvangen. Dat doen we op maandagochtend op het onderbouw-plein. Leerlingen van de bovenbouw kunnen eerst hun fiets wegzetten (als ze met de fiets naar school komen...) en daarna naar het onderbouw-plein lopen. We vragen elk kind de WEGWIJZER-pijlen mee te nemen, want daar gaan we nog wat mee doen. Jullie hebben die pijlen en de opdracht die erbij hoort via de juf toegestuurd gekregen. Die ochtend is het gelijk inloop. Voor de rest van het jaar is er een kleine wijziging op de inloop-momenten. Die waren altijd op MA en VR, maar dat wordt voortaan MA- en DO-ochtend.

Verder nog een aantal losse punten:

Gelijk de tweede schooldag, op dinsdag 20 augustus, komt de schoolfotograaf op school.

Vanaf de eerste schoolweek, zal Handhaving regelmatig rond school aanwezig zijn, om samen met u de verkeersveiligheid rond school te beoordelen. Het gaat dan om zaken als parkeren, met gordels in de auto, veilig fietsen, rijrichting, etc. De intentie is niet om boetes uit te delen, maar om samen met u de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens de info-avond zal er ook een uitleg-moment zijn van de desbetreffende persoon.

De nieuwe bieb wordt gecoördineerd door een nieuw gezicht: Bieb-juf Ingrid. Zij zal zich ook tijdens de info-avond voorstellen en uitleggen wat de belangrijkste veranderingen zullen zijn. Wij zijn heel blij dat, na het verdwijnen van de oude bieb, er een mooie, nieuwe bieb terugkomt en juf Ingrid zal daar veel voor betekenen.

Zoals u wellicht heeft gehoord, is het Hummeltje opgegaan in New Kids. Voor de kinderen is er weinig van te merken. Juf José blijft gewoon de peuterleidster en de samenwerking met New Kids blijft zoals die is. Achter de schermen zal er veel meer overleg komen tussen directies en teams van De Wegwijzer en New Kids, zodat we nóg beter zaken kunnen stoomlijnen.

De kalender is klaar en wordt binnen zeer binnenkort online gezet en in de nieuwe schoolgids geplaatst. Ook de schoolgids komt dan online.

Schoolwapps, ons ouderportaal wordt deze week geüpdatet en ook hier krijgt u dan bericht over.

Ik hoop u voldoende op de hoogte te hebben gebracht en zie ernaar uit jullie allemaal weer te mogen zien op 19 augustus.

Nog een fijn weekend!

Sjoerd van Loon